Tápanyagok és gyógynövények cukorbetegségben szenvedőknek

A cukorbetegség egy krónikus betegség. Meglehetősen sok szövődménnyel jár és sajnos, ehhez a betegséghez, egyéb betegségek is társulhatnak. Azonban vannak olyan gyógynövények és egyéb tápanyagok, amelyek segítséget nyújtanak a vérnyomás csökkentésében, az inzulinérzékenység javításában, illetve a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint csökkentésében. Lássuk is, hogy melyek ezek!
A cukorbetegeknek - Tápanyagok és gyógynövények cukorbetegségben szenvedőknek – oda kell figyelniük a táplálkozásukra.

A keserű dinnye és a cukorbetegség

Azok, akik cukorbetegségben szenvednek, nagyon jól teszik, ha kipróbálják ezt a gyógynövényt, mivel rendkívül hasznos. Hogy miért? A keserű dinnye segíti, hogy a sejtek minél hatékonyabban használják fel a glükózt, illetve van még egy másik előnyös tulajdonsága, mégpedig az, hogy blokkolja a cukor, bélben történő felszívódását. Egy kutatásba cukorbetegségben szenvedő embereket vontak be, akik három hónapon keresztül mindennap kaptak keserű dinnye kivonatot. A vizsgálat végén megállapításra került, hogy ez a gyógynövény csökkentette a magas vércukorszintet.

A fekete áfonyát se hanyagoljuk el

A cukorbetegségben szenvedőknek sok szövődménnyel is meg kell küzdeniük. A cukorbetegség veszélyezteti az idegeket és a szem egészségét is. A fekete áfonya azonban olyan antioxidánsokat tartalmaz, amely segít megakadályozni az erek károsodását, ami a retina károsodását is okozhatja. Mindemellett a fekete áfonyának fontos szerepe van a vércukorszint csökkentésében is.

Miért szükséges a magnézium cukorbetegeknek is?

A cukorbetegek gyakran szenvednek magnéziumhiányban, pedig ez nagyon fontos ásványi anyag a szervezetük számára. Hogy miért? A magnézium javítja az inzulin jobb működését, illetve szerepet játszik a vércukorszint csökkentésében.

Miért hasznos a króm?

A cukorbetegeknek krómot is fogyasztaniuk kellene, mivel a króm fokozza az inzulin hatását, illetve a szénhidrát-, a zsír - és a fehérje anyagcserében is aktívan részt vesz. Egyes kutatások szerint a krómnak fontos szerepe van a vércukorszint szabályozásban is.

A gymnema sylvestre csodás ereje

A gymnema sylvestre a cukorbetegek egyik leghasznosabb kiegészítője lehet. Ez a gyógynövény nagyon hatékony a vércukorszint szabályozásában. Ez a gyógynövény fokozza azon enzimek aktivitását, amelyek elősegítik a sejtek glükóz felhasználását, vagy azokét, amelyek az inzulintermelést serkentik.

Tüskés körte kaktusz

Ez az érdekes nevű növény is rendkívül hasznos lehet azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek. A tüskés körte kaktusz is eredményesen csökkenti a vércukorszintet. A gyümölcs olyan összetevőket tartalmaz, amelyek az inzulinhoz hasonlatosan működnek. Ráadásként, ez a gyümölcs, hihetetlenül gazdag rostban is.

Kapcsolódó cikkek

Természetes módszerekkel a - 6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől a gyomorégés ellen.

6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől

Sokan szenvednek gyomorégéstől, de egy kis odafigyeléssel és életmódváltással mi magunk is sokat tehetünk a probléma orvoslásában. Természetes módszereket is alkalmazhatunk a tünetek enyhítésére, megszüntetésére.

A magas koleszterin - Csökkentsük a koleszterinszintet, óvjuk a szívünket! – veszélyezteti az egészséget.

Csökkentsük a koleszterinszintet, óvjuk a szívünket!

Az LDL – koleszterinszint csökkentése nagyon lényeges, hiszen a magas szintje oka lehet a szív – és az érrendszeri betegségek kialakulásának. Mutatjuk, hogy milyen módon csökkenthetjük ennek a koleszterinnek a szintjét.

A citrusfélék - 6 ok a citrusfélék fogyasztására – sok C-vitamint tartalmaznak.

6 ok a citrusfélék fogyasztására

A citrusfélék nagyon egészségesek. Ebbe a csoportba tartozik többek között a narancs, a citrom, a grapefruit, a lime és a mandarin. Télen minél több ilyen gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb lesz az esélyünk a különféle megbetegedésekre.