6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől

Manapság nagyon sokan szenvednek gyomorégés miatt. Ez a probléma akkor következik be, amikor a gyomortartalom, a nyelőcsőbe kerül és ott égő, kellemetlen érzést okoz. Ez egy olyan emésztési zavar, amelyet könnyedén lehet kezelni. Sokan a gyógyszerekben bíznak, pedig a gyomorégés nem olyan betegség, amelynek ne lenne otthoni gyógymódja. Életmódváltással és odafigyeléssel könnyedén meg is szüntethető ez a probléma. Lássuk is, hogy mi is segíthet ennek a kellemetlen egészségügyi gondnak a megoldásában.
Természetes módszerekkel a - 6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől a gyomorégés ellen.

1. Nagy segítség a szódabikarbóna

Már őseink is használták ezt a módszert és milyen jól bevált ez a praktika. Miért vennénk be gyógyszert, ha egy pohár vízben elkevert fél teáskanálnyi szódabikarbóna is megoldhatja a gondjainkat?

2. Az emésztés segítője, a bromelain enzim

Mivel a gyomorégés egy emésztési probléma, így a bromelain nevű enzim is sokat segíthet. Ez az enzim megtalálható a papajában és az ananászban is. Amennyiben valaki azt érzi, hogy olyasmit evett, amitől biztos, hogy gyomorégése lesz, úgy jól teszi, ha étkezést követően elkortyol egy pohár ananászlevet. De ne a bolti, cukrozott italt fogyassza, hanem turmixoljon le egy kevés vízzel egy kisebb ananászt és azt kortyolgassa el lassan.

3. Az emésztési gondok orvosa a bormenta

A borsmenta sok emésztési gondnál bizonyított már. Az IBS-ben szenvedő betegek például pozitív véleményeket formáltak meg ezzel a gyógynövénnyel kapcsolatban. Aki rendszeresen szenved gyomorégés miatt, kipróbálhatja a borsmenta teát, mivel ez is jelentősen enyhíti a panaszokat.

4. A víz is segíthet

A gyomorégés elmulasztásában sokszor az is segíthet, ha megiszunk egy pohár vizet. A görnyedt testtartásra is ügyeljünk, merthogy emiatt is visszakerülhet a gyomorsav a nyelőcsőbe.

5. Az almaecet is csodákra képes

Aki rendszeresen szenved gyomorégés miatt, kipróbálhatja az almacetet is. Keverjen el egy pohár egy teáskanál almaecetet és fogyassza azt el. Ezt a keveréket a legjobb étkezést követően meginni.

6. Gyomorégésre is kiváló az aloe vera ital

Az aloe vera egy csodálatos gyógynövény, amely nagyon hatásos lehet gyomorégésre. A gyógynövény segít az immunrendszer megerősítésében is, és még napégés esetén is kipróbálhatjuk áldásos hatásait.

Kapcsolódó cikkek

Az alma - Az alma egészséges, hiszen sok pektint tartalmaz – tényleg távol tarthatja az orvost.

Az alma egészséges, hiszen sok pektint tartalmaz

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Többek között azért, mert sok pektint tartalmaz, de más tápanyagban is rendkívül gazdag. Mutatjuk is, hogy miért is olyan hasznos az alma pektintartalma.

Természetes módszerekkel a - 6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől a gyomorégés ellen.

6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől

Sokan szenvednek gyomorégéstől, de egy kis odafigyeléssel és életmódváltással mi magunk is sokat tehetünk a probléma orvoslásában. Természetes módszereket is alkalmazhatunk a tünetek enyhítésére, megszüntetésére.

A cukorbetegeknek - Tápanyagok és gyógynövények cukorbetegségben szenvedőknek – oda kell figyelniük a táplálkozásukra.

Tápanyagok és gyógynövények cukorbetegségben szenvedőknek

Azok, akik cukorbetegségben szenvednek, nagyon oda kell figyelniük arra, hogy milyen táplálékokat és tápanyagokat fogyasztanak. A cikkben olyan táplálékokat és tápanyagokat sorolunk fel, amelyek hasznosak lehetnek a cukorbetegek számára.