6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől

Manapság nagyon sokan szenvednek gyomorégés miatt. Ez a probléma akkor következik be, amikor a gyomortartalom, a nyelőcsőbe kerül és ott égő, kellemetlen érzést okoz. Ez egy olyan emésztési zavar, amelyet könnyedén lehet kezelni. Sokan a gyógyszerekben bíznak, pedig a gyomorégés nem olyan betegség, amelynek ne lenne otthoni gyógymódja. Életmódváltással és odafigyeléssel könnyedén meg is szüntethető ez a probléma. Lássuk is, hogy mi is segíthet ennek a kellemetlen egészségügyi gondnak a megoldásában.
Természetes módszerekkel a - 6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől a gyomorégés ellen.

1. Nagy segítség a szódabikarbóna

Már őseink is használták ezt a módszert és milyen jól bevált ez a praktika. Miért vennénk be gyógyszert, ha egy pohár vízben elkevert fél teáskanálnyi szódabikarbóna is megoldhatja a gondjainkat?

2. Az emésztés segítője, a bromelain enzim

Mivel a gyomorégés egy emésztési probléma, így a bromelain nevű enzim is sokat segíthet. Ez az enzim megtalálható a papajában és az ananászban is. Amennyiben valaki azt érzi, hogy olyasmit evett, amitől biztos, hogy gyomorégése lesz, úgy jól teszi, ha étkezést követően elkortyol egy pohár ananászlevet. De ne a bolti, cukrozott italt fogyassza, hanem turmixoljon le egy kevés vízzel egy kisebb ananászt és azt kortyolgassa el lassan.

3. Az emésztési gondok orvosa a bormenta

A borsmenta sok emésztési gondnál bizonyított már. Az IBS-ben szenvedő betegek például pozitív véleményeket formáltak meg ezzel a gyógynövénnyel kapcsolatban. Aki rendszeresen szenved gyomorégés miatt, kipróbálhatja a borsmenta teát, mivel ez is jelentősen enyhíti a panaszokat.

4. A víz is segíthet

A gyomorégés elmulasztásában sokszor az is segíthet, ha megiszunk egy pohár vizet. A görnyedt testtartásra is ügyeljünk, merthogy emiatt is visszakerülhet a gyomorsav a nyelőcsőbe.

5. Az almaecet is csodákra képes

Aki rendszeresen szenved gyomorégés miatt, kipróbálhatja az almacetet is. Keverjen el egy pohár egy teáskanál almaecetet és fogyassza azt el. Ezt a keveréket a legjobb étkezést követően meginni.

6. Gyomorégésre is kiváló az aloe vera ital

Az aloe vera egy csodálatos gyógynövény, amely nagyon hatásos lehet gyomorégésre. A gyógynövény segít az immunrendszer megerősítésében is, és még napégés esetén is kipróbálhatjuk áldásos hatásait.

Kapcsolódó cikkek

A magas koleszterin - Csökkentsük a koleszterinszintet, óvjuk a szívünket! – veszélyezteti az egészséget.

Csökkentsük a koleszterinszintet, óvjuk a szívünket!

Az LDL – koleszterinszint csökkentése nagyon lényeges, hiszen a magas szintje oka lehet a szív – és az érrendszeri betegségek kialakulásának. Mutatjuk, hogy milyen módon csökkenthetjük ennek a koleszterinnek a szintjét.

A citrusfélék - 6 ok a citrusfélék fogyasztására – sok C-vitamint tartalmaznak.

6 ok a citrusfélék fogyasztására

A citrusfélék nagyon egészségesek. Ebbe a csoportba tartozik többek között a narancs, a citrom, a grapefruit, a lime és a mandarin. Télen minél több ilyen gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb lesz az esélyünk a különféle megbetegedésekre.

A cukorbetegségnek - Honnan tudom, hogy cukorbeteg vagyok?- számos tünete van, már a kezdeti szakaszban is.

Honnan tudom, hogy cukorbeteg vagyok?

A cukorbetegség kezdetben nem mutat szembetűnő és feltűnő tüneteket. Azonban, ha tudjuk, hogy pontosan mik a tünetei, úgy akár még visszafordíthatóvá is válik. A cikkben bemutatjuk ennek a betegségnek a legfontosabb szimptómáit.