2 egészséges főétel csirkéből

Bizonyára te is tudod, hogy a szárnyasok, sokkal egészségesebbek, mint például a sertéshús, vagy a vörös húsok. A szárnyas ételek hamarabb is elkészülnek és sokféle köretet, salátát készíthetünk azok mellé. A szárnyas húsokhoz tartozik a csirkehús, amely valóban nagyon változatosan elkészíthető. A kezdőknek is jobb ezzel a húsfélével kísérletezgetni, mert sokkal hamarabb is elkészül, mint a marha vagy a sertéshús és ez sikerélményt is ad, főleg, ha még jól is sikerül. Elrontani nem igazán lehet. Ha még csak kevés tapasztalatod van a konyhában, de van némi fantáziád, akkor nem kell megijedni, mert remek alkotások születhetnek a konyhában. Most 2 olyan csirkeétel receptjét hoztam el neked, amelyet nem csak elkészíteni könnyű, de még egy fogyókúrás étrendben is megállja a helyét. Ha már főzünk és sütünk, legyenek ezek az ételek egészségesek.
Kezdő szakácsok - 2 egészséges főétel csirkéből - és a csirkeételek.

Kakukkfüves csirke lencsesalátával hozzávalói:

· 4 db csirkemellfilé

· 4 gerezd fokhagyma

· 3 evőkanál olívaolaj

· 2 evőkanál méz

· 1 nagyobb bio narancs

· ízlés szerint só és bors

· 1 csokor friss kakukkfű

· 1 evőkanál fűszeres vaj

· 35 dkg lencse

· 1 koktélparadicsom konzerv

· 1 lime

· mustár

Hogyan készítsd el?

Első lépésként készítsd el a pácot. Egy üvegtálban keverd össze az olívaolajat, a lereszelt fokhagymát, a narancs lereszelt héját is kifacsart levét, a sót és a borsot. Forgasd meg ebben a pácban a csirkemelleket és hagyd állni félóráig.

Olvaszd fel egy serpenyőben a fűszeres vajat, majd süsd aranybarnára a bepácolt csirkemell mindkét oldalát.

Majd vegyél elő egy jénai tálat, és helyezd el ebben a szép aranybarnára sült csirkemelleket. Öntözd meg a félretett páccal és előmelegített sütőben, 180 fokon, süsd azokat további 10-15 percig.

Míg sül a csirkemell, készítsd el a lencsesalátát. A lencsét előző nap válogasd és mosd át és hagyd vízben ázni, mert így hamarabb megfő. A salátához, főzd azt puhára. Közben szeleteld fel a koktélparadicsomot és aprítsd fel egy fűszerolló segítségével a kakukkfüvet. Facsard ki a lime levét, add hozzá a mustárt, a mézet és a kakukkfüvet, és öntsd az egészet a megfőtt, leszűrt, lecsepegetett lencséhez. Ez a koktélparadicsomos, mustáros lencse lesz a saláta, vagy köret a sült csirkemellfilé mellé.

Csirkés, töltött cukkini hozzávalói:

· 2 db közepes cukkini

· 30 dkg darált csirkemell

· 4 gerezd fokhagyma

· 1 közepes fej vöröshagyma

· 4 evőkanál olívaolaj

· 8 dkg zsírszegény sajt

· 1 dl natúr joghurt

· ízlés szerint só és bors

· 4 bazsalikomlevél díszítésnek

· 1 dl víz

Hogyan készítsd?

Mosd meg a 2 db cukkinit, majd a belsejét vájd ki. Hogy ne vesszen kárba, ezt a cukkini belső részt is felaprítjuk, mégpedig kis kockákra.

Hevíts egy serpenyőben olívaolajat és dinszteld meg a kétféle, felaprított hagymát. Majd pirítsd meg fehéredésig a darált csirkehúst, illetve add hozzá a kockára vágott cukkinit is. Most jöhetnek a fűszerek, majd ezzel töltsd meg a kivájt 4 db cukkinit.

Kanalazz mindegyik cukkinicsónakra egy kevés joghurtot, majd reszelj azokra sajtot.

Önts vizet a tepsibe, helyezd bele a cukkiniket, majd 180 fokon süsd addig a cukkinicsónakokat, míg a sajt szép aranybarna lesz. Díszítsd bazsalikomlevelekkel.

Kapcsolódó cikkek

A zabpehelylisztből készült palacsinta - Legyen az első desszerted a palacsinta! – Készítsd zabpehely lisztből, mutatjuk is, hogy miért! – nagyon egészséges.

Legyen az első desszerted a palacsinta! – Készítsd zabpehelylisztből, mutatjuk is, hogy miért!

A hagyományos palacsinta helyett, ma már számtalan más lehetőségünk is van, hogy egészséges palacsintát készítsünk. Süthetjük a palacsintát zabpehelylisztből is. Mutatjuk is, hogy miért!

A zellerből - Nem szereted a zellert? Mutatjuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani! –sokféle étel készülhet.

Nem szereted a zellert? Mutatjuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani!

A zeller erős illattal és kevésbé jellemző ízvilággal rendelkezik. Ha eddig nem kedvelted, ideje megszeretni, mert sokféle változatban elkészíthető.

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy.

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy

A kezdő szakácsoknak talán a leves főzésével van a legkevesebb gondjuk, hiszen a sütés nélküli desszertek mellett, a főételek elkészítésével boldogulnak a legkönnyebben. A cikkben 3 könnyen elkészíthető levest mutatunk be.