2 egészséges főétel csirkéből

Bizonyára te is tudod, hogy a szárnyasok, sokkal egészségesebbek, mint például a sertéshús, vagy a vörös húsok. A szárnyas ételek hamarabb is elkészülnek és sokféle köretet, salátát készíthetünk azok mellé. A szárnyas húsokhoz tartozik a csirkehús, amely valóban nagyon változatosan elkészíthető. A kezdőknek is jobb ezzel a húsfélével kísérletezgetni, mert sokkal hamarabb is elkészül, mint a marha vagy a sertéshús és ez sikerélményt is ad, főleg, ha még jól is sikerül. Elrontani nem igazán lehet. Ha még csak kevés tapasztalatod van a konyhában, de van némi fantáziád, akkor nem kell megijedni, mert remek alkotások születhetnek a konyhában. Most 2 olyan csirkeétel receptjét hoztam el neked, amelyet nem csak elkészíteni könnyű, de még egy fogyókúrás étrendben is megállja a helyét. Ha már főzünk és sütünk, legyenek ezek az ételek egészségesek.
Kezdő szakácsok - 2 egészséges főétel csirkéből - és a csirkeételek.

Kakukkfüves csirke lencsesalátával hozzávalói:

· 4 db csirkemellfilé

· 4 gerezd fokhagyma

· 3 evőkanál olívaolaj

· 2 evőkanál méz

· 1 nagyobb bio narancs

· ízlés szerint só és bors

· 1 csokor friss kakukkfű

· 1 evőkanál fűszeres vaj

· 35 dkg lencse

· 1 koktélparadicsom konzerv

· 1 lime

· mustár

Hogyan készítsd el?

Első lépésként készítsd el a pácot. Egy üvegtálban keverd össze az olívaolajat, a lereszelt fokhagymát, a narancs lereszelt héját is kifacsart levét, a sót és a borsot. Forgasd meg ebben a pácban a csirkemelleket és hagyd állni félóráig.

Olvaszd fel egy serpenyőben a fűszeres vajat, majd süsd aranybarnára a bepácolt csirkemell mindkét oldalát.

Majd vegyél elő egy jénai tálat, és helyezd el ebben a szép aranybarnára sült csirkemelleket. Öntözd meg a félretett páccal és előmelegített sütőben, 180 fokon, süsd azokat további 10-15 percig.

Míg sül a csirkemell, készítsd el a lencsesalátát. A lencsét előző nap válogasd és mosd át és hagyd vízben ázni, mert így hamarabb megfő. A salátához, főzd azt puhára. Közben szeleteld fel a koktélparadicsomot és aprítsd fel egy fűszerolló segítségével a kakukkfüvet. Facsard ki a lime levét, add hozzá a mustárt, a mézet és a kakukkfüvet, és öntsd az egészet a megfőtt, leszűrt, lecsepegetett lencséhez. Ez a koktélparadicsomos, mustáros lencse lesz a saláta, vagy köret a sült csirkemellfilé mellé.

Csirkés, töltött cukkini hozzávalói:

· 2 db közepes cukkini

· 30 dkg darált csirkemell

· 4 gerezd fokhagyma

· 1 közepes fej vöröshagyma

· 4 evőkanál olívaolaj

· 8 dkg zsírszegény sajt

· 1 dl natúr joghurt

· ízlés szerint só és bors

· 4 bazsalikomlevél díszítésnek

· 1 dl víz

Hogyan készítsd?

Mosd meg a 2 db cukkinit, majd a belsejét vájd ki. Hogy ne vesszen kárba, ezt a cukkini belső részt is felaprítjuk, mégpedig kis kockákra.

Hevíts egy serpenyőben olívaolajat és dinszteld meg a kétféle, felaprított hagymát. Majd pirítsd meg fehéredésig a darált csirkehúst, illetve add hozzá a kockára vágott cukkinit is. Most jöhetnek a fűszerek, majd ezzel töltsd meg a kivájt 4 db cukkinit.

Kanalazz mindegyik cukkinicsónakra egy kevés joghurtot, majd reszelj azokra sajtot.

Önts vizet a tepsibe, helyezd bele a cukkiniket, majd 180 fokon süsd addig a cukkinicsónakokat, míg a sajt szép aranybarna lesz. Díszítsd bazsalikomlevelekkel.

Kapcsolódó cikkek

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy.

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy

A kezdő szakácsoknak talán a leves főzésével van a legkevesebb gondjuk, hiszen a sütés nélküli desszertek mellett, a főételek elkészítésével boldogulnak a legkönnyebben. A cikkben 3 könnyen elkészíthető levest mutatunk be.

A sütésnélküli desszertek is - 2 egészséges, sütés nélküli desszert – nagyon ízletesek.

2 egészséges, sütés nélküli desszert

Ha kezdő szakács vagy, de szeretnél minél hamarabb profi cukrász lenni, akkor először mindenképpen sütés nélküli desszerteket készíts. Ezek is rendkívül finomak és nem is lehet azokat elrontani.

Kezdő szakácsok - 2 egészséges főétel csirkéből - és a csirkeételek.

2 egészséges főétel csirkéből

Kezdőknek mindenképpen a csirkés ételekkel kell kezdeni a főzést és a sütést, hiszen ezzel a legkönnyebb dolgozni és sokkal egészségesebb is, mint például a vörös húsok.