Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 levessel kezdd!

A kezdők gyakran félnek levest készíteni, pedig minden étel közül, talán a leveseket a legkönnyebb elkészíteni. Cikkünkben most 3 olyan leves receptjét olvashatod, amelyek nem csak nagyon egészségesek, de nagyon egyszerű az elkészítésük is. Amennyiben kedvet kaptál a főzéshez a receptek elolvasását követően, csak egyetlen tanácsot adhatunk. Bízz magadban! Hidd el, nem nagy ördöngösség levest készíteni, neked is menni fog!
A leves készítése - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 levessel kezdd! – nem túl bonyolult.

Petrezselymes – brokkoli krémleves hozzávalói:

· 1 nagyobb fej brokkoli

· 1 nagyobb csokor petrezselyemzöld

· 2 dl sovány tejföl

· 2 evőkanál barna rizsliszt

· ízlés szerint só, bors

· egy csipet szerecsendió

· 1 evőkanál vaj

· 2 gerezd fokhagyma

· pirított zsemlekocka

Hogyan készítsd el?

Szedd rózsáira a brokkolit és mosd meg alaposan. Egy edényben olvassz fel a vajat, add hozzá a felaprított fokhagymát, dinszteld meg, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Majd add hozzá a kisebb rózsákra szedett brokkolit és párold félpuhára, majd öntsd fel vízzel, hogy ellepje a brokkolirózsákat. Főzés közben fűszerezd meg a levest.

Amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel pépesítsd, aztán készítsd el a habarást, azaz keverd el a tejfölt és a lisztet, majd add azt a leveshez. Szórd meg a levest friss petrezselyemzölddel és tálald pirított zsemlekockákkal.

Fahéjas almakrém leves hozzávalói:

· 4 db nagyobb alma

· 1 citrom frissen facsart leve

· 1 bio citrom lereszelt héja

· ízlés szerint fahéj, só és szegfűszeg

· 1 ujjnyi reszelt gyömbér

· 1 vaníliarúd

· ½ csomag tejszínes pudingpor

· ízlés szerint cukor

· 2 dl főzőtejszín

Hogyan készítsd?

Hámozd és mosd meg az almákat, majd kockázd fel azokat. Tedd azokat egy lábasba, öntsd fel vízzel, majd főzd meg. Amikor a víz, gyöngyözni kezd, add hozzá a citrom facsart levét, a citrom lereszelt héját, a fűszereket és a lereszelt gyömbért is. Amikor az alma megpuhult, pürésítsd azt botmixerrel.

A pudingport keverd össze a tejszínnel, a vaníliarúd kikapart belsejével és a cukorral, majd a leves folyamatos kevergetése közben add az egészet a leveshez.

Először hideg vízben, majd hűtőben hűtsd le a levest. Tálaláskor merj egy adagot a tányérba és adj hozzá egy-egy csipet fahéjat és szegfűszeget.

Hagymaleves hozzávalói:

· 1 nagy fej vöröshagyma

· 1 szál póréhagyma

· 2 újhagyma

· 3-4 gerezd fokhagyma

· 1 csokor snidling

· 1 nagy pirospaprika

· 2 evőkanál növényi olaj

· ízlés szerint só, bors

· 2 evőkanál barna rizsliszt

· 2 dl sovány tejföl

· kifli teljes kiőrlésű lisztből

· olívaolaj

Hogyan készítsd el?

Dinszteld meg az olajon a felaprított hagymákat, majd add hozzá a paprikát. Egy kistányérba külön hagyj egy kevés snidlinget. Sűrítsd be a levest liszttel, majd öntsd fel vízzel. Amikor gyöngyözni kezd a leves, add hozzá a fűszereket, végezetül, botmixerrel pürésítsd, illetve a liszttel összekevert tejfölt is add hozzá.

Karikázd fel a kifliket, de előtte cseppents mindkettőre 2-3 csepp olívaolajat és szórd meg snidlinggel. Tálaláskor szórj snidlinget a levesbe is és kínálj mellé snidlinges kiflikarikákat.

Kapcsolódó cikkek

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy.

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy

A kezdő szakácsoknak talán a leves főzésével van a legkevesebb gondjuk, hiszen a sütés nélküli desszertek mellett, a főételek elkészítésével boldogulnak a legkönnyebben. A cikkben 3 könnyen elkészíthető levest mutatunk be.

Kezdő szakácsok - 2 egészséges főétel csirkéből - és a csirkeételek.

2 egészséges főétel csirkéből

Kezdőknek mindenképpen a csirkés ételekkel kell kezdeni a főzést és a sütést, hiszen ezzel a legkönnyebb dolgozni és sokkal egészségesebb is, mint például a vörös húsok.

A sütésnélküli desszertek is - 2 egészséges, sütés nélküli desszert – nagyon ízletesek.

2 egészséges, sütés nélküli desszert

Ha kezdő szakács vagy, de szeretnél minél hamarabb profi cukrász lenni, akkor először mindenképpen sütés nélküli desszerteket készíts. Ezek is rendkívül finomak és nem is lehet azokat elrontani.