Ne ölj, csak egyél! - főzőtábor, vega tábor

Vegán nyári tábor a vágyad, ahol megtanulsz főzni, délutánonként pedig azt teszed, amit akarsz? A PT idén is számít rád egyhetes turnusai alatt.
Ne ölj, csak egyél! - nyári tábor 2021, gyerektábor 2021, tábor 2021

Vegán nyári tábor a vágyad, ahol megtanulsz főzni, délutánonként pedig azt teszed, amit akarsz? A PT idén is számít rád egyhetes turnusai alatt.

Szeretnél megtanulni főzni, de állatot csak a szabadban látsz szívesen, a tányérodon nem? Jó hírünk van: létezik olyan nyári tábor, ahol nemcsak húsmentesen étkezhetsz, de te magad is elsajátíthatod a vegetáriánus konyhaművészet rejtelmeit.

Élni és élni hagyni

Ez is lehetne a PEOPLE TEAM szlogenje, hiszen a 30. éve táboroztató alapítvány nem csupán azt engedi meg a kecskeméti helyszínen táborozó gyerekeknek, hogy szabadon döntsenek a programjaikról, és kizárólag olyasmit csináljanak, ami élvezettel tölti el őket. Hovatovább harmincféle témája közül a vegán tábor bebizonyítja: anélkül is lehet finomat és táplálót főzni, hogy bármihez hozzáérnél, aminek van például szeme. Történjen akár saját meggyőződésedből, vagy mert a családodban évtizedek óta nem esznek állati eredetű táplálékot, a PT tiszteletben tartja, ha sem enni, sem feldolgozni nem szeretnél húsárut.

Te alkotsz

Mindennek el lehet készíteni a vega és a vegán változatát. Igaz ez a különféle tésztákra, de akár a magyaros fogásokra is. Előfordulhat, hogy a nagymamád azzal biztatott néhány évvel ezelőtt, egyél még egy kis csirkecombot, te viszont azóta tisztába kerültél több fehérjeforrással és egyéb alternatívával. Tanuld meg elkészíteni ezeket. Ízesíts, főzz, süss, grillezz olyan alapanyagokat, amelyeket szívesen elfogyasztasz. Tapasztald ki, mit mivel lehet helyettesíteni, milyen íze van az egyes zöldségeknek, amelyeket talán még nem is kóstoltál eddig, és kísérletezgess kedvenc ételeid elkészítési módjaival. A PEOPLE TEAM adja a hozzávalókat.

Ezeket eszed majd

A PT táboraiban egész nap korlátlanul fogyaszthatsz a büfé melletti salátabárból vagy a zöldség- és gyümölcspultról, ezenkívül napi háromszori nagyobb, közös étkezést biztosítanak. Reggel pékáruk közül válogathatsz, ebédre és vacsorára pedig meleg ételt kapsz. Mindennek elkészítik a vega verzióját, sőt bármilyen más érzékenységed vagy speciális kérésed van, jelezd a jelentkezési lapon vagy e-mailben, illetve érkezéskor a szervezőknek, és figyelembe veszik. A tervezett menü vegetáriánusoknak a következő lesz az egyhetes turnus alatt: grillezett cukkini, kukoricás rizs, grillsajt hasábburgonyával, rántott sajt rizibizivel, orsótészta paradicsommártással, sajtmártásos penne, padlizsán Orly módra burgonyapürével, szilvás gombóc, pizza, falafel. Repetázhatsz vagy kérhetsz mást is – a lényeg, hogy szólj, és érezd jól magad.

Kapcsolódó cikkek

Az aperitif - 5 aperitif, amit a vendégeinknek kínálhatunk – íze többnyire kellemes, fűszeres, gyógynövényes.

5 aperitif, amit a vendégeinknek kínálhatunk

Az aperitif mellett kellemesen elbeszélgethetünk a vendégeinkkel, miközben még étvágygerjesztőként is hat.

A leves készítése - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 levessel kezdd! – nem túl bonyolult.

Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 levessel kezdd!

Talán minden étel közül, a levest a legkönnyebb készíteni. Ha még nem érzed biztosnak magad a konyhában, kezdd te is a levessel a főzést a konyhában.

A sárgarépa nagyon finom - Ezért egyél répát! – 1 leves, 1 főétel, 1 desszert répából, kezdőknek – és még a kezdők is boldogulnak vele.

Ezért egyél répát! – 1 leves, 1 főétel, 1 desszert répából, kezdőknek

A répa egész évben elérhető, kellemes édeskés az íze, ezért remekül passzol sült húsokhoz, nagyszerű leves alapanyag és még sütemény is készülhet ebből a nagyszerű zöldségből.