4 ok az olvasásra, csakis férfiaknak

Szerencsére, egyre több ember olvas ismét. A számítógép térhódításával kicsit háttérbe szorult az olvasás, de ma már kezdenek az emberek visszatalálnia az olvasáshoz és értékelik azt az élményt, amelyet egy-egy könyv képes nyújtani. Valóban sokkal jobban el tudunk aludni és sokkal mélyebb, pihentetőbb alvásban lehet részünk, ha lefekvés előtt, rendszeresen olvasunk. Voltaképpen mindegy, hogy mit, a lényeg, hogy olvassunk. Férfiaknak is javasolt ez a szabadidős tevékenység. Mutatjuk is, hogy miért.
Az olvasás - 4 ok az olvasásra, csakis férfiaknak – jót tesz a kognitív funkcióknak.

1. Fiatalos külső, fiatalos gondolkodás

Amikor elhatároztad, hogy rendszeresen edzeni jársz, mi is volt a szándékod? Bizonyára az, hogy a külsőd, a megjelenésed izmos, fiatalos és sportos legyen. Mivel az agyunk is öregszik, így az agynak is szüksége van arra, hogy edzésben tartsuk. Furán néz ki, amikor valaki éjt nappallá téve azért küzd, hogy harcoljon az öregedéssel szemben, de a kognitív funkciók javításáért semmit sem tesz. Ne csak a testedre, hanem az agyadra is fókuszálj.

2. Megértőbb partner szeretnél lenni? Olvass!

A nők nem értik a férfiakat, a férfiak nem értik a nőket. A férfiak többsége nem szeret lelkizni és hosszasan beszélgetni. Ha olvasol, ha sokat olvasol, fejlődhet a beleérző, azaz az empatikus képességed, ami viszont azt eredményezi, hogy jobb lesz a kapcsolatod a kedveseddel. Ez egy jó érv arra, hogy rendszeresen könyvet vegyél a kezedbe.

3. Tanulsz a történetekből

A könyvek, tanítanak. Bármilyen könyvet is olvasol, a könyvek elgondolkodtatnak, és sok mindenre rádöbbentenek. A legtöbb könyv happy enddel zárul és az emberek is ilyen boldog végre áhítoznak. A könyvek megtanítanak arra, hogy ne adjuk fel az álmainkat és hogyan, és miért valósítsuk meg a céljainkat.

4. Szeretsz edzeni? Tornáztasd meg az agyadat is!

Tudtad, hogy a rendszeres testmozgás milyen pozitívan hat az egészségre? Sokféle betegség kerülhet el, ha rendszeresen edzel, ha eljársz az edzőterembe, ha futsz, vagy úszol. Ugyanilyen tornára van az agyunknak is szüksége, hiszen az agy is öregszik. Sőt, az agy mérete, egyre kisebb lesz, ahogy öregszünk. Az agysejtek kommunikációja nem lesz megfelelő, ha nem tornáztatjuk meg rendszeresen.

A gondolkodás, az emlékezet, a memória, a kognitív funkciók csak akkor működnek kifogástalanul idősebb korunkban, ha edzésben tarjuk az agyunkat. Ezt megtehetjük olvasással, keresztrejtvényfejtéssel, de sok más kreatív tevékenységgel is. Mindig azt csináljuk, amihez kedvünk van. A gyerekkel játszunk puzzle-t, a barátokkal kártyázhatunk, este lefekvés előtt olvashatunk. Megannyi lehetőség van, hogy ne hagyjuk ellustulni az agyunkat. A nyelvtanulás is egy jó edzésforma az agy számára.

Kapcsolódó cikkek

A gyereknek és a szülőnek is - Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak?- is szüksége van némi térre.

Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak?

A szülő nem ülhet folyton a gyermeke mellett. Amikor a gyermek elér egy bizonyos kort, fontos, hogy egyedül is töltsön el időt, mert ez sok készségét és képességét is fejleszti. A szülőnek is szüksége van egy kis szabadságra. Mutatjuk is, hogy miért!

Fürdőszobai kellékek - nagy méretű fürdőlepedő, törölközőruha

Nagyméretű fürdőlepedő, törölközőruha - a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

Puha anyagokkal és praktikus kiegészítőkkel a fürdőszoba a saját külön bejáratú oázisunkká válhat – a Tchibo webáruház heti ajánlatában éppen ezért ilyen dolgokat találunk, ráadásul a trópusok hangulatát idéző mintákkal!

A ruhatárunkat - Újulj meg, frissítsd fel a ruhatáradat (is)! – egyszerűen is megújíthatjuk.

Újulj meg, frissítsd fel a ruhatáradat (is)!

A nők szeretnek vásárolni és minden szezonban újabb és újabb kincsekkel hazatérni. Azonban sokkal jobban jársz, ha csak kevesebb ruhát vásárolsz, de azok nem csak strapabíróak, hanem jó minőségűek is.