A társasjáték előnyei

Kulcsfontosságú, hogy a családok napjai nem csak a munkával és tanulással teljenek, hanem esténként, délutánonként, a pihenésre és a kikapcsolódásra is koncentráljanak. Mi lehet csinálni? Milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak, amelyek elszakítanak kicsit az internet világától, ami nagyon hasznos a lelki megnyugvásunk szempontjából is, hiszen a hírek állandó fürkészése folyamatosan stresszben tart bennünket, márpedig az immunrendszerünk erősítését ez egyáltalán nem szolgálja. Mégis mit tehetnénk annak érdekében, hogy a család tagjait kimozdítsuk a depressziós, szorongásos állapotból? Az egyik legjobb módszer és kikapcsolódási lehetőség a társasjátékozás, mert hiszen nem csak annyi előnye van, hogy kikapcsoljuk az agyunkat, azaz nem állandóan a híreken kattogunk, hanem a társasjátékozás egyéb előnnyel is bír. Mutatjuk, melyek ezek!
Sok készséget és képességet - A társasjáték előnyei – fejleszt.

A társasjáték, mint készségfejlesztő

A társasjátékok segítik elmélyíteni a gyerekek logikáját és érvelését, illetve a kreativitásukat is fejlesztik. A rendszeres társasjátékozás még a matematikai problémamegoldást is fejleszti és a gyerekek kreativitására és szociális készségeire is pozitívan hat.

A gyerekek memóriáját is javítja, ha rendszeresen tárasajátékoznak, hiszen a játék során alkalmazott lépéseket és mintákat folyamatosan vissza kell játszaniuk, és ezzel a memóriájukat aktívan használják. Ez a készség kulcsfontosságúvá válik a magasabb szintű matematikai készségek elsajátításában is.

A társasjátékok másik előnye a kognitív folyamatok fejlesztése, mégpedig nyugodt és szórakoztató környezetben. Ami jelen esetben nem más, mint a család.

A stratégia és a kreativitás

A társasjátékok által nem csak a szabályokat tanulják meg a gyerekek, hanem azt is elsajátítják, hogyan lehet ezeket a szabályokat megfelelő stratégiák és kreativitás mellett alkalmazni.

A gyerekek logikai készsége és érvelése is fejlődik, hiszen a társasjátékok arra ösztönzik az agy működését, hogy megjósolja a cselekedeteik eredményeit, de emellett számtalan más tapasztalatot is gyűjtenek és stratégiai lépéseket is elsajátítanak.

A kritikus gondolkodás és szocializáció

A társasjátékok emellett teret nyitnak a kritikus gondolkodás és az önreflexió gyakorlásának, amelyeket nem csak más játékokban, hanem a tanulmányaik során is felhasználhatnak, alkalmazhatnak.

A szocializációt és az alkalmazkodást is elősegíti a társasjáték. A gyerekek meg tanulnak alkalmazkodni nem csak a játék szabályaihoz, hanem egymáshoz is, illetve azt is elsajátítják, hogy nem mindig az, és úgy történik, ahogyan azt ők szeretnék, azaz a kudarcot is könnyebben megtanulják feldolgozni.

Kapcsolódó cikkek

A ruhatárunkat - Újulj meg, frissítsd fel a ruhatáradat (is)! – egyszerűen is megújíthatjuk.

Újulj meg, frissítsd fel a ruhatáradat (is)!

A nők szeretnek vásárolni és minden szezonban újabb és újabb kincsekkel hazatérni. Azonban sokkal jobban jársz, ha csak kevesebb ruhát vásárolsz, de azok nem csak strapabíróak, hanem jó minőségűek is.

Módszerek - 3 módszer arra, hogy az okostelefon, laptop ne tegye tönkre a kapcsolatodat – a jobb kapcsolat kialakítására.

3 módszer arra, hogy az okostelefon, laptop ne tegye tönkre a kapcsolatodat

Az okos eszközöket jó, ha meg tanuljuk okosan használni, hiszen akár még az emberi kapcsolatainkat is tönkretehetik. Mit tegyél, hogy az okostelefon ne rombolja a kapcsolataidat? Mutatjuk a válaszokat!

A gyereknek és a szülőnek is - Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak?- is szüksége van némi térre.

Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak?

A szülő nem ülhet folyton a gyermeke mellett. Amikor a gyermek elér egy bizonyos kort, fontos, hogy egyedül is töltsön el időt, mert ez sok készségét és képességét is fejleszti. A szülőnek is szüksége van egy kis szabadságra. Mutatjuk is, hogy miért!