A társasjáték előnyei

Kulcsfontosságú, hogy a családok napjai nem csak a munkával és tanulással teljenek, hanem esténként, délutánonként, a pihenésre és a kikapcsolódásra is koncentráljanak. Mi lehet csinálni? Milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak, amelyek elszakítanak kicsit az internet világától, ami nagyon hasznos a lelki megnyugvásunk szempontjából is, hiszen a hírek állandó fürkészése folyamatosan stresszben tart bennünket, márpedig az immunrendszerünk erősítését ez egyáltalán nem szolgálja. Mégis mit tehetnénk annak érdekében, hogy a család tagjait kimozdítsuk a depressziós, szorongásos állapotból? Az egyik legjobb módszer és kikapcsolódási lehetőség a társasjátékozás, mert hiszen nem csak annyi előnye van, hogy kikapcsoljuk az agyunkat, azaz nem állandóan a híreken kattogunk, hanem a társasjátékozás egyéb előnnyel is bír. Mutatjuk, melyek ezek!
Sok készséget és képességet - A társasjáték előnyei – fejleszt.

A társasjáték, mint készségfejlesztő

A társasjátékok segítik elmélyíteni a gyerekek logikáját és érvelését, illetve a kreativitásukat is fejlesztik. A rendszeres társasjátékozás még a matematikai problémamegoldást is fejleszti és a gyerekek kreativitására és szociális készségeire is pozitívan hat.

A gyerekek memóriáját is javítja, ha rendszeresen tárasajátékoznak, hiszen a játék során alkalmazott lépéseket és mintákat folyamatosan vissza kell játszaniuk, és ezzel a memóriájukat aktívan használják. Ez a készség kulcsfontosságúvá válik a magasabb szintű matematikai készségek elsajátításában is.

A társasjátékok másik előnye a kognitív folyamatok fejlesztése, mégpedig nyugodt és szórakoztató környezetben. Ami jelen esetben nem más, mint a család.

A stratégia és a kreativitás

A társasjátékok által nem csak a szabályokat tanulják meg a gyerekek, hanem azt is elsajátítják, hogyan lehet ezeket a szabályokat megfelelő stratégiák és kreativitás mellett alkalmazni.

A gyerekek logikai készsége és érvelése is fejlődik, hiszen a társasjátékok arra ösztönzik az agy működését, hogy megjósolja a cselekedeteik eredményeit, de emellett számtalan más tapasztalatot is gyűjtenek és stratégiai lépéseket is elsajátítanak.

A kritikus gondolkodás és szocializáció

A társasjátékok emellett teret nyitnak a kritikus gondolkodás és az önreflexió gyakorlásának, amelyeket nem csak más játékokban, hanem a tanulmányaik során is felhasználhatnak, alkalmazhatnak.

A szocializációt és az alkalmazkodást is elősegíti a társasjáték. A gyerekek meg tanulnak alkalmazkodni nem csak a játék szabályaihoz, hanem egymáshoz is, illetve azt is elsajátítják, hogy nem mindig az, és úgy történik, ahogyan azt ők szeretnék, azaz a kudarcot is könnyebben megtanulják feldolgozni.

Kapcsolódó cikkek

A férfiak - 4 tipp a férfias lakás kialakításához – és a lakberendezés.

4 tipp a férfias lakás kialakításához

A férfiak jelentős hányada nem szeret a lakberendezéssel foglalkozni, pedig nagyon lényeges, hogy otthonos legyen a lakásod. Ezt pedig csak úgy érheted el, ha a személyiségedet is beleviszed.

Módszerek - 3 módszer arra, hogy az okostelefon, laptop ne tegye tönkre a kapcsolatodat – a jobb kapcsolat kialakítására.

3 módszer arra, hogy az okostelefon, laptop ne tegye tönkre a kapcsolatodat

Az okos eszközöket jó, ha meg tanuljuk okosan használni, hiszen akár még az emberi kapcsolatainkat is tönkretehetik. Mit tegyél, hogy az okostelefon ne rombolja a kapcsolataidat? Mutatjuk a válaszokat!

A felnőttekre is pozitívan hat - 4 nyomós ok, hogy kifestőt vegyél magadnak – a kifestő.

4 nyomós ok, hogy kifestőt vegyél magadnak

Ma már felnőtteknek is készítenek kifestőket. Nem véletlenül. Hihetetlen milyen nyugtató hatása van az elmére és még a szorongást is csökkenti. Mutatjuk, hogy milyen hatásai is vannak még ezeken kívül.